Elkaar helpen levert veel op!

, 20 juni 2017

Hilverbode week 24

Samenwerken voor een nog mooier Hilvarenbeek

Op 22 maart jl. vond in Hercules Diessen de eerste Beursvloer Hilvarenbeek plaats. Op deze middag waren ruim 100 maatschappelijke organisaties en bedrijven samen gekomen om te kijken hoe ze van elkaar kunnen leren, wat ze kunnen delen en hoe ze hier beiden beter van kunnen worden. Dit heeft geresulteerd in ruim 100 “matches”.

Maar het is in de gemeente Hilvarenbeek niet gebleven bij deze middag. Onder leiding van de Hilvarenbeekse Uitdaging kunnen Hilvarenbeekse bedrijven laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn in hun eigen gemeenschap. Door teruglopende subsidies bij verenigingen en stichtingen lijkt het soms steeds lastiger om de gewenste activiteiten te organiseren. Maar bij de bedrijven in Hilvarenbeek zit heel veel kennis en kunde waarvan kosteloos gebruik kan worden gemaakt. Denk hierbij aan een workshop, training of extra handjes. Maar ook materialen die bij het bedrijf over zijn, zijn vaak nog heel goed bruikbaar voor een vereniging of stichting.

Hoe werkt het? Op de site www.hilvarenbeekseuitdaging.nl kunnen verenigingen en stichtingen hun vraag/wens indienen. Vervolgens gaat de Hilvarenbeekse Uitdaging een Hilvarenbeeks bedrijf “uitdagen” om deze wens in vervulling te laten gaan. Zonder dat er geld aan te pas komt. Echter: voor wat hoort wat, de vereniging of stichting biedt een tegenprestatie aan. Van een lekkere appeltaart, tot hulp bij een open dag. Samen een groter netwerk opbouwen en meer bereiken. Op deze site kunnen bedrijven ook aangeven wat ze kunnen bieden aan de verenigingen en stichtingen in de gemeente Hilvarenbeek.

Enkele successen die de laatste tijd zijn gemaakt in Hilvarenbeek zijn een mooie samenwerking tussen bakkers en supermarkten met het Taalcafé in Hilvarenbeek. Tijdens de inloopmiddag van het Taalcafé zorgen zij voor iets lekkers bij de koffie. De Rabobank heeft hun overtollig, maar zeer goed bruikbaar meubilair beschikbaar gesteld. Deze hebben een mooie 2de kans gekregen bij de Dorpsdoktor, Begraafplaats De Utrecht en Contour de Twern. Ook is er een hele mooie samenwerking ontstaan tussen Contour de Twern en Basisschool Starrebos, die samen een duurzaam project gaan starten met kinderen en senioren. Maar er ligt ook nog aanbod te wachten en zijn er wensen die nog niet in vervulling zijn gegaan.

Heb je als vereniging/stichting een vraag? Of wil je als ondernemer graag iets doen voor de Hilvarenbeekse samenleving? Laat dit weten op de site of via info@hilvarenbeekseuitdaging.nl of telefonisch via Simone Verhoeven-Bazelmans 06-15535729.